Welkom bij Re-source

 

Oplossingsgericht werken 

 Oplossingen vinden waar u ze niet zoekt

Sneller resultaat, energie en motivatie.

Concreet en precies. 

Wetenschappelijke onderbouwd: lees hier en hier.

 

Basistraining Oplossingsgericht werken.

 

Voor wie?

Deze basistraining is ontworpen voor professionals die geïnteresseerd zijn in het werken vanuit Oplossingsgericht perspectief. Professionals die werken met kinderen en adolescenten en ook die werken met gezinnen en volwassenen kunnen sterk profiteren van deze methode van gespreksvoering. U heeft een functie als psycholoog, (psycho-, gezins-, vak-)therapeut, mediator, huisarts, (ortho)pedagoog, opleider, leidinggevende, coach/counsellor, maatschappelijk werkende, praktijkondersteuner, sociaal psychiatrisch verpleegkundige e.a..

 

Inhoud.

In deze training leer je hoe je mensen helpt hun eigen problemen op te lossen, de kern van het Oplossingsgericht werken. We laten je aan den lijve ervaren hoe ook jouw oplossend vermogen als begeleider wordt versterkt.

Deze  basistraining is gebaseerd op de beschrijving van de Oplossingsgerichte methodiek die in 2017 wetenschappelijke erkenning heeft gebracht in Nederland *. In die beschrijving worden 4 doelen benoemd die de basis vormen voor deze training. We nemen je mee langs deze doelen. Theorie van het Oplossingsgericht werken wordt gekoppeld aan jouw praktijk. Je oefent met de Oplossingsgerichte technieken en leert de houding aan die erbij past. Je leert te werken vanuit de vragen van, en het nut voor jouw klanten. 

https://www.movisie.nl/esi/oplossingsgericht-werken

 

Trainers: Herman Prüst, Frank van der Heijden

 

Data en locatie: de training wordt gegeven in 4 dagen met enige tussentijd. Op dit moment zijn er nog geen data bekend. Bij een open-inschrijving is de locatie centraal in Nederland. Bij een incompany training wordt de locatie in overleg vastgesteld.

 

Tijden: er wordt gewerkt van 9.30 tot 17.00 uur. Er zijn pauzes voor koffie/thee en lunch. Koffie/thee en lunch zijn inbegrepen bij de prijs van de training.

 

Aantal deelnemers: tussen 8 en 16.

 

Investering: 650,- Euro, exclusief BTW.

Bij het tegelijk opgeven van een of meerdere collegae, ontvangt elke collega een korting van 10%.

 

Accreditatie:

  • Stichting SKB (Keurmerk Beroepscholingen, NVPA): 84 punten (in her-aanvraag).
  • De AbvC (Algemene beroepsvereniging van Counselors): 20 punten (in her-aanvraag).
  • De SRVB (St. Registratie Vaktherapeutische Beroepen): 36 punten (in her-aanvraag).
  • SKJeugd : 39 punten.

 

Opgave van deelname:

Door het sturen van een e-mail via de website van Re-source Trainen, Coachen en Therapie: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. , kunt u uw wens tot deelname bekend maken. U krijgt dan nadere informatie toegestuurd. Bellen voor informatie kan naar 06-40357535 en Frank van der Heijden, 06-44442873, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Annuleringsvoorwaarden:

Tot een maand van te voren afmelden: 10 % van de trainingskosten

Tot twee weken voor de cursus afmelden: 50 % van de trainingskosten.

Daarna afmelden: 100% van de trainingskosten..

 

N.B.: Na het volgen van de basistraining, is het mogelijk de verdiepingstraining te volgen en de oplossingsgerichte intervisietraining. Zie elders op deze website.

Nieuws

Herman Prüst

HERMAN2015 03 17 kleur 2